Sleetje rijden in de zomer

Sleetje rijden in de zomer, of op een megaschommel 120 km per uur bereiken. Dat kan bij het Viaduc de la Souleuvre.

 

Het Viaduc de la Souleuvre (Calvados) werd tussen 1887 en 1889 gebouwd en was een onderdeel van de spoorlijn tussen Caen naar Vire. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de spoorlijn zwaar beschadigd en raakte buiten gebruik. Alleen de grote stenen pijlers bleven bewaard.

Bungyjumpen in het maanlicht

Die grote stenen pijlers worden tegenwoordig handig hergebruikt door mensen zonder hoogtevrees. Je kunt hier bijvoorbeeld bungyjumpen: in je eentje, gezellig met z’n tweeën of zelfs ’s nachts in het maanlicht.

Adrenaline

Maar er zijn hier meer mogelijkheden om de adrenaline door je lichaam te laten gieren. Met de kabelbaan bereik je in vrije val van 150 meter een snelheid van 130 km/uur in zo’n 3,5 seconde. De reuzenschommel gaat iets langzamer: 120 km/uur in 3,5 seconde.

Sleeën in de zomer

Liever met beide benen op de grond? Stap dan op een sleetje. In zo’n vier minuten leg je in je slee een parcours van een kilometer af, waarbij je een snelheid van 42 km/uur kunt bereiken. Kinderen vanaf 3 jaar moeten begeleid worden door een volwassene, vanaf 7 jaar mogen ze zelfstandig het parcours afleggen.

 

Kijk op de website voor de voorwaarden (gezondheid, gewicht enzovoort) voor deelname aan de activiteiten. Hier vind je meer informatie over het sleeën.