Musée Christian Dior in Granville

Hou je van mode? Dan móet je naar Musée Christian Dior. In het geboortehuis van de modeontwerper vind je de topstukken uit zijn collectie en nog veel meer.

 

Hoog op de rotsen van Granville ligt Villa Les Rhumbs, het geboortehuis van Christian Dior. Het huis werd aan het begin van de twintigste
eeuw gebouwd en verfraaid door Madeleine Dior en haar zoon Christian. Voor Christian was het leven in Les Rhumbs een inspiratie voor zijn werk als couturier.

New Look museum Christian Dior Granville

In de villa vind je een groot aantal topstukken uit de collectie van het huis Dior. Natuurlijk kun je er de New Look uit 1947 met eigen ogen bewonderen, maar ook avondkleding, accessoires en prêt-à-porter. Daarnaast is er aandacht voor het werk van Diors opvolgers, zoals John Galliano.

Parfum

Ieder jaar is er een wisselende expositie. Van elke expositie wordt een prachtige catalogus gemaakt, die in de museumwinkel verkrijgbaar is. Daar kun je ook terecht voor boeken over het leven van Christian Dior, posters, boekenleggers, maar ook de parfums van het huis Dior zijn daar natuurlijk verkrijgbaar.

In de tuin van de villa (overigens ook de moeite waard!) is een salon de thé gevestigd, met prachtig uitzicht op de zee.

Klik hier voor de website van Musée Christian Dior.

 

museum Christian Dior Granville woonhuis