Koning Arthur in Normandië

De legendarische koning Arthur is niet dood. Volgens de overlevering slaapt de legendarische koning in een grot aan een beekje in het departement Orne.

Op een paar kilometer van het dorp Rouellé, tussen Domfront en Mortain, in het departement Orne ligt de Fosse Arthour. Aan de voet van een grote rotspartij loopt een beekje, waar een watergeest woonde (of nog steeds woont?). Deze watergeest had koning Arthur van zijn

koning Arthur rots Normandië Rouellé watergeestvrouw gescheiden: ze verbleven sindsdien ieder aan een kant van het water. Slechts als de zon onder was gegaan, mochten koning Arthur en zijn vrouw bij elkaar zijn.

Op een dag verzette Arthur zich tegen dit verbod. Voor de avond was gevallen ging hij naar een doorwaadbare plaats in de beek. Maar zodra hij een voet in het water had gezet, werd hij door het water meegesleurd. Radeloos pleegde zijn vrouw zelfmoord.

Slaapkamers

Toch zijn de beide echtelieden niet echt dood. Ze slapen beide aan weerszijden van de beek: Arthur in de grot die ‘de slaapkamer van de koning’ wordt genoemd, zijn vrouw verblijft voor onbepaalde tijd in ‘de slaapkamer van de koningin’.

Uitzicht

De laatste rustplaats van Arthur is nu een mooi afwisselend natuurgebied. Aan de zijde van de koningin leidt een pad naar de top van de rots, vanwaar je een mooi uitzicht over het gebied hebt.

De rotsen zijn ook te beklimmen. Meer informatie hierover is te vinden op www.grimpavranches.com.