De drie leukste attractieparken in Normandië

Als je je zomervakantie met kinderen gaat plannen, kan een bezoek aan een attractiepark niet ontbreken. In deze attractieparken in Normandië is een dag vol plezier gegarandeerd.

 

Parc du Bocasse

Parc du Bocasse ligt op 25 kilometer afstand van Rouen. In dit attractiepark staan veertig attracties voor je klaar. Voor thrill seekers heb je bijvoorbeeld de Flash Tower en de Sky Tower. De kleinste bezoekers kunnen zich vermaken in de Vliegende Draken of op de sleebaan. En daarnaast heb je natuurlijk nog de attracties die voor het hele gezin geschikt zijn, zoals het interactieve Pirate’s Plunder, waarbij je de schat van de beruchte piraat Zwartbaard probeert te veroveren.

Parc du Bocasse vind je in Le Bocasse, in het departement Seine-Maritime.

Het attractiepark is tot en met september ieder weekend geopend, en daarnaast op enkele andere dagen. In juli en augustus is het park dagelijks geopend. Klik hier voor de openingstijden.

Meer informatie: www.parcdubocasse.fr.

 

Festyland

Normandië is het gebied waar in de middeleeuwen de Noormannen (Vikingen) hun sporen hebben achtergelaten. Het attractiepark Festyland is gedeeltelijk op de Noormannen geïnspireerd. Zo is hun mascotte een Vikingkikker.

Festyland beslaat zo’n zes hectare en je vindt er meer dan twintig attracties.

Het merendeel van de attracties is geschikt voor families en kinderen. Enkele attracties zijn spectaculairder en vallen in de categorie ‘sensations fortes’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Erectic, waarbij je op een grote ring zit, die in de lucht slingert.

Festyland vind je in Bretteville sur Odon, in het departement Calvados.

Het attractiepark is t/m september op alle woensdagen en in het weekend geopend. In juli en augustus is het attractiepark dagelijks geopend. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden.

Meer informatie: www.festyland.com.

 

Ange Michel

In de vallei van de Sélune vind je op 25 minuten afstand van Mont Saint-Michel het attractiepark Ange Michel.

Het grootste deel van de meer dan dertig attracties in dit park zijn voor het hele gezin geschikt. Ange Michel heeft een aantal glijbanen, zoals de vijftig meter lange overdekte drakenglijbaan en de Aquasplash, waarbij je in een bootje van de glijbaan roetsjt.

Voor de kleintjes zijn er onder meer botsbootjes, een carrousel en ritjes op een pony. Bovendien kunnen ze mét hun ouders in een ballenbak.

Degenen die behoefte hebben aan wat meer adrenaline kunnen zich vermaken in onder meer de Tornado, een achtbaan van 14 meter hoog, of in de Deferlante, een ronddraaiende schijf.

Ange Michel vind je in Saint Martin des Landelles in het departement Manche.

Het attractiepark is tot en met 20 september dagelijks geopend. Klik hier voor de openingstijden.

Meer informatie: www.angemichel.com.

 

Fotocredit: Parc du Bocasse