Bewegende poppen in een sprookjesachtig decor

Tussen 1920 en 1950 was het in december dringen voor de etalages van de grote warenhuizen in Parijs. Kinderen én volwassenen stonden met hun neus tegen de ruiten gedrukt om maar niets te missen van de sprookjesachtige kerstetalages. In Automates Avenue kun je deze tijden herbeleven.

 

Het museum Automates Avenue in Falaise (departement Calvados) is ingericht als een straat in Parijs, waar je langs verschillende etalages loopt. Je ziet het atelier, waar de bewegende poppen worden gemaakt. Vervolgens loop je langs verschillende etalages met Franse scenes, Automates Avenue Falaise bewegende poppen museumzoals de Tour de France en een oud Gallisch dorpje.

Hoogtepunten van het museum zijn de sprookjesachtige kerstetalages van Galeries Lafayette. In 1953 vergaapten de mensen zich aan de kerstetalage die was geïnspireerd op de kroning van koningin Elizabeth van Groot-Brittannië. Twee jaar later maakte het warenhuis indruk met ‘De serenade van de fee’, geïnspireerd op het verliefde stelletje van de Parijse tekenaar Peynet.

Automates Avenue is een klein museum, dat vooral jongere kinderen zal betoveren.

Klik hier voor de website van het museum.

 

Automates Avenue Falaise bewegende poppen